Razvojni Centar Za Mlade Sindikati Aktivizam 19

Mladi sindikalni aktivisti kreiraju kampanju i lokalne aktivnosti

  • 05/08/2020

U toku je aktivno leto za naše mlade sindikalne aktiviste i aktivistkinje u okviru projekta “Sindikati i njihove omladinske sekcije – novi pokretači omladinske participacije”. Članovi i članice sindikata iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Grčke i Albanije učestvuju u kreiranju kampanje “Sindikati su IN – uključi se, aktiviraj, utiči” kako bi bila po meri mladih ljudi.

Pripremljeni materijal naši učesnici i učesnice ujedno koriste u okviru lokalnih aktivnosti koje sprovode kao deo procesa prenosa znanja. Cilj ovih radionica je da vršnjacima prenesu šta je sindikat, koja je njegova uloga, kao i to koje mogućnosti pruža mladim radnicima, a sve u cilju jačanja položaja mladih, kako unutar sindikata, tako i u lokalnim zajednicama iz kojih dolaze.

Prezentacije, leci, video-klipovi, ali i radionice samo su deo onoga što mladi sindikalci pripremaju kako bi njihovi vršnjaci i vršnjakinje saznali zašto je važno biti aktivan član/ica sindikata i priključili se i sami radu istog.

Projekat “Sindikati i njihove omladinske sekcije – novi pokretači omladinske participacije” sprovode omladinske organizacije iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Grčke i Albanije uz podršku Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope.

Materijal pogledajte u nastavku:

Prezentacija

Letak

Video

Članak

Partneri iz Grčke takođe su aktivni u sklopu kampanje i lokalnih aktivnosti. Njihovi članovi i članice priredili su članak o značaju i važnosti aktivizma mladih u bilo kom segmentu života, pa tako i u sindikalnom i radnom okruženju.